Üdvözöljük a Kóborzengő weboldalán!
Kapcsolat:
koborzengo@gmail.com
+36-30-9651-089
Főoldal Kapcsolataink Műsoraink Naptár Galéria Zenék Vendégkönyv
Albert József – klarinét, tárogató, furulya, duda
Kisgyerekként egy napon megpróbáltam megszólaltatni apám klarinétját, - persze engedélye nélkül -, ki zenekedvelő ember volt, maga is amatőr muzsikus. Látva érdeklődésemet elvitt a kiskőrösi gyermek fúvószenekarba. A klarinétozás igen tetszett, így 1964-ben felvételiztem a szegedi Konzervatóriumba, ahol Deák József növendékeként végeztem 1972-ben, mint klarinét- szolfézs-általános iskolai énektanár. Ebben a minőségemben dolgozom a Kiskőrösi Zeneiskolában (mai nevén: Városi Alapfokú Művészetoktatási Intézményben) hosszú évtizedek óta. Az utóbbi években igazgatóként próbálom irányítani ezt a sokszínű oktatási intézményt.
Az együttmuzsikálás mindig tanári, de zenészi működésemnek is fontos része volt. Természetesen az ún.”komolyzene” műfajában. Kollégáimmal, növendékeimmel kerestük az alkalmakat, hogy különböző formációkban muzsikálhassunk együtt.
1996-ban alakult a városban egy dixieland együttes, a „Kőrösi Szürkeverebek jazzbandája”, hol a mai napig is klarinétozom és szaxofonozom.(www.hkp.wik.hu/verebek) 2001-ben egy újabb kihívást jelentett az, hogy Erdélyi Kláriék felvetették, időnként klarinétozzak az együttesükkel. Ez a kapcsolat a mai napig tart, és szerencsére sokat muzsikálhatunk együtt. Így megtanultam tárogatón, népi furulyán és dudán játszani. Sok olyan hatás, élmény ért a népzene-néptánc világából, melyek addig ismeretlenek voltak számomra.
Bár az évek már lassan elszállnak felettem, remélem, a sors kegyes lesz hozzám, és még sok együttmuzsikálást tesz lehetővé a Kóborzengő együttessel és rajtuk keresztül másokkal.